doktornevra.com Bize Ulaşın Anasayfam Yap Sık Kulanılanlara Ekle Sorularınızı Cevaplıyor
   
Lohusalık ve Bebek
 


 

Emzirme Teknikleri
Ve
Meme Verme Yöntemleri


Yaşamın ilk 4-6 ayında bebeklerin sadece emzirilmeleri en üstün beslenme şeklidir. Emzirmenin etkili bir şekilde başlaması ve sürdürülmesi için en ideal ve doğal olanı ;

  • Doğumdan hemen sonra bebeğin çıplak olarak annenin çıplak göğsüne konması yoluyla tensel temasın sağlanması ve emmeye hazır olduğunu belli eder etmez emzirilmesidir. Bu mümkün değilse en geç 1 saat içinde anne göğsüne konarak aynı şekilde emzirilmesi sağlanmalıdır ( bebeğin emmeye en istekli olduğu ilk 1 saat geçirilirse bebek uzunca bir süre isteksizlik duyar ve ilk emzirme çok gecikebilir ).
  • Anne memesinde kalma süresi bebeğe bırakılmalıdır.
  • Bebekle annenin devamlı bir arada aynı odada kalmaları sağlanmalıdır.
  • Bebeğin canı her istedikçe gece-gündüz sık olarak istediği sürece emzirilmelidir.
  • Bebeğe tıbbi bir zorunluluk olmadıkça emzirme başka hiçbir şey verilmemesi, eğer tıbbi zorunluluk nedeni ile ek besin verilecekse ilk olarak kolostrumu emmesinin sağlanmalıdır.
  • Anneye bebeğinin sağlıklı ve harika bir bebek olduğunun müjdelenmesi varsa kaygılarının giderilmesi, yanında cansıkıcı konuşmalar yapılmaması, kalabalık ziyaretlerin önlenmesi ve ziyaret sürelerinin kısa tutulması sağlanmalıdır.
  • İlk 2-3 gün sütün miktarının az olacağı, bunun kolostrum olduğu ve bebek için çok özel anlamlar taşıdığı, daha sonra sütün bollaşarak geleceği, bebeğin doğumdan önce kendisinde hazırlanan su ve yağ rezervleriyle bu süre içinde hiçbir sorun yaşamıyacağı ayrıca bebeğin metabolizmasının bu dönemde çok özel olduğu, bu sürecin doğadaki tüm memelilerde aynı şekilde yaşandığı vb açıklamalarla annenin kendine ve emzirmeye güveni sağlanmalıdır..
  • Biberon emziğinin tekniği çok farklı olduğu için tıbbi zorunluluk nedeniyle ilave bir şeyler verilecekse kaşıkla verilmelidir.
  • Anne ve babanın, en kısa sürede, hiç değilse birkaç dakikalığına da olsa yenidoğan bebekleriyle odada başbaşa bırakılmalarının sağlanmalıdır.
  • Doğum öncesi yazılan reçetelere; biberon, emzik, hazır mama gibi kafa karıştırıcı ve yanlışa yönlendiren şeyler asla yazılmamalıdır.
  • Doğum odaları, koridorlar, hemşire deskleri, lohusa odaları, duvarlar vb gibi yerlerde mama reklamına yönelik ve mamayı çağrıştıracak hiçbir döküman bulundurulmamalıdır.
  • Mama firması elemanlarının annelere, broşür, numune mama ve hediyeler vermesine engel olunmalı, evlerine hediye adı altında tanıtıma yönelik materyal göndermelerinin önüne geçmek için hiçbir firmaya veya elemana doğum yapanların ev adresleri verilmemelidir.
  • Gelişimi normal süren bir bebeğe yaşamın ilk 4-6 ayında başka hiçbir ek besin (su dahil) verilmemelidir.

Doğru Emzirme Tekniği Nasıl Olmalıdır?

Emzirmenin başarı ile sürdürülmesi için emzirme sırasında :

  • Annenin sakin gürültüsüz bir ortamda rahat oturması sağlanmalıdır. Fiziksel rahtlama süt salınması refleksinin işlerliği için gereklidir.
  • Bebeğin kollarının ağız-meme temasını önlememesi sağlanmalıdır.
  • Emzirmeye başlamadan önce bebeğin burnunun açık olup olmadığı kontrol edilmeli, açık değilse temizlenmelidir.
  • Anne, meme başını bebeğin yanağına dokundurarak arama refleksini uyarıp bebeğin kendisinin meme başını bulmasını sağlamalı.Bebeğin başını memeye doğru iterek veya meme başını zorla ağzına vererek emzirmeye çalışmak bebeğin sinirlenerek emmeyi reddetmesine neden olabilir.
  • Emme sırasında meme başının tamamı ve areolanın ( meme başı çevresindeki koyu renkli bölge ) büyük bir kısmının bebeğin ağzında olması sağlanmalıdır. Anne serbest olan elinin baş ve işaret parmağı üstte areola kenarında diğer üç parmağı areolanın altında olacak şekilde memeyi tutmalı ve hafifçe bastırarak hem sütün kanallara akışını kolaylaştırmalı hemde bebeğin burnunun memeye gömülmesini engelleyerek rahat nefes almasını sağlamalıdır.
  • Emzirme sonunda memeyi zorlayarak bebeğin ağzından çekmek meme başına zarar verebilir. Anne küçük parmağını yandan bebeğin ağzına doğru iterek emmeyle oluşan negatif basıncı ortadan kaldırırsa memeyi rahatça çekebilir.


Emziren Anneler Meme Bakımını Nasıl Yapmalılar? Nelere Dikkat Edilmeli?


Bebeğinizi emzirmeyi seçseniz de seçmeseniz de, hamilelik memelerinizi etkiler. Bazı kadınlar, hamileliğin  dördüncü ayı gibi erken bir zamanda, meme uçlarının çevresindeki (areola olarak bilinen) bölgeyi sıkarak bile memelerinden sıvı çıkarabilirler (sıvı akışını başlatabilirler).Vücudunuz emzirme sürecine kendini doğal olarak hazırladığı için, sizin yapmanız gereken çok az şey vardır. Bununla birlikte, meme bakımı ve beslemeyle ilgili olarak, ufak tefek sorunların önlenmesine ya da düzeltilmesine yardımcı olabilecek birkaç püf noktası vardır.
Bebeğinize memenizi vereceğiniz zaman, bebeğin daha kolay kavraması için areolayı iki parmağınızın arasında sıkıştırın. Bebeğiniz memenizi ağzında sıkıca tutmakta hala zorluk çekiyorsa, size yol göstermesi için doğum hemşirenize ya da doktorunuza danışın.
Gevşerseniz ve kendinize güven duyarsanız sütünüz daha rahat akacaktır. Sakin bir yerde sırtınızı iyi destekleyen rahat bir sandalyeye oturup, bebeğinizi yüzü tam size bakacak ve düzgün emebilecek şekilde tutarak ve huzur verici bir müzik parçası dinleyerek emzirmeniz, doğru tavrı kazanmanızı teşvik edebilir.
Doğumdan sonra acıkır acıkmaz bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu, memelerinizin gerilmesinin rahatsızlık verebilen aşırı dolgunluğun önlenmesine yardımcı olur. Bir miktar dolgunluk kesinlikle normaldir, ama önleme en iyi tedavidir.
Eğer dolgunluk problem yaratıyorsa, az miktarda süt çıkarmak için elinizle memenizi nazikçe uyararak bunu azaltabilirsiniz. Meme ucunda sütün varlığı bebeği de emmeye teşvik edecektir. Emzirmeden önce ılık suyla ıslatmanız da elle süt çıkarmaya yardımcı olabilir.
Elle süt çıkarmak için, baş parmağınızı ve işaret parmağınızı areolanın iki yanına koyun. Bebeğin çenesinin hareketlerine benzeyen ritmik bir hareketle göğsünüze doğru bastırın ve sonra parmaklarınızı birleştirin.
Meme uçlarınız içe dönükse, onları emzirme için önceden hazırlamanız gerekecektir. İki parmağınızla areolaya bastırdığında meme ucunuz dışa doğru çıkıntı yaparak dikleşmiyorsa, meme ucunuzun içe dönük olduğunu anlarsınız. Doğumdan birkaç ay önce takılan ve bu problemin düzeltilmesine yardımcı olabilen özel bir meme kalıbı kullanın.
Bebek malzemesi satan mağazalarda ya da eczanelerde bulunan meme kalıbı, memeye takılan ve meme ucunun hizasında küçük bir deliği olan plastik, kubbe şeklinde bir araçtır. Bu aracın areolaya yaptığı hafifbaskı meme ucunun delikten dışarı çıkmasına neden olur. Bu sonuç zamanla kalıcı hale gelir. Emzirmenin en iyi şekilde yapılabilmesi için bir hemşire ya da emzirme danışmanı ilave tavsiyelerde bulunabilir.

Emziren Annelerde Sütyen Seçimi,,i Emzirme Sütyeni  Ve Meme Ucu Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Gebeliğin oluşmasıyla birlikte, memelerde emzirmeye hazırlanmaya başlarlar.Sağlıklı bir emzirme için uygun ve kullanışlı olan “emzirme sütyeni” kullanımı çok önemlidir. Anneye kolaylık sağladığı gibi meme konforunun ve bakımının “meme ucu petleri” ile birlikte en önemli yardımcılarından biridir.Aşırı sıkı olmayan destekleyici bir sutyen takın.Özellikle Emzirme sütyeni size yardımcı olacak ve rahat süt vermenizi sağlayacaktır

Memelerinizde rahatsızlık hissederseniz, dönüşümlü olarak sıcak ve soğuk kompres uygulayın hangisi size en fazla rahatlama sağlıyorsa. Sutyeninizi ıslanır ıslanmaz değiştirin. Sızıntı probleminiz varsa, meme pedi kullanın  ve sık sık değiştirin.
Meme uçlarınızda çatlama ya da acıma oluyorsa, onları kuru ve ılık tutmak için mümkün olan her şeyi yapın. Ilık, kuru sıcaklık uygulanması acımayı rahatlatabilir.Plastik emzirme pedleri kullanmayın (bunlar nem tutar) ve mümkün olduğunda memelerinizi havalandırın. Ayrıca, birazcık süt çıkarıp meme uçlarınızın üstünde kurumaya bırakabilirsiniz. Bu, çatlakların kapanmasına katkıda bulunabilen koruyucu bir tabaka oluşturacaktır.

Emzirmeye Hazırlık, Süt Yapımı Ve Akması Nasıl Olmaktadır?

Gebelik süresi ilerledikçe süt bezleri ve süt kanallarının sayısı artar, memeler irileşir, meme başlarının ve çevresinin rengi koyulaşır, meme başı boyları uzar. Anne gebelik süresince gövde ve bacaklarında yağ depolar. Böylece emzirme dönemi için gerekli enerji sağlanmış olur. Doğuma yakın memelerin kan akımı hemen hemen iki katına çıkar. Doğumdan sonra emme ile uyarılan süt salgılanmasında iki refleks vardır.

  1. Süt üretimi refleksi ( prolaktinle uyarılır ),
  2. Süt sağılması refleksi ( oksitosinle uyarılır ).

Her iki reflekste doğumdan önce gebelikte artmış olan estrojen ve progesteron hormonlarıyla engellenir. Doğumdan hemen sonra bu engel kalkar. Bebeğin emmesi ile meme başları uyarılır bu sinirler vasıtasıyla beyine iletilerek hipofizden oksitosin ve prolaktin salgılanması sağlanır. Prolaktin süt üretimini başlatır ve oksitosin süt bezlerinde yapılan ve kanallarda bulunan sütün meme başına doğru sağılmasını sağlar. Bebeğin emerek memeyi boşaltması süt yapımını daha fazla uyararak emzirildiği sürece süt salgılanmasının devamlılığı sağlanmış olur. Bebeğin her istediğinde emzirilmesi süt yapımından sorumlu prolaktin düzeylerinin devamlı yüksek kalması için esastır. Bu düzeyler giderek artar ve 3-4. üncü günlerde süt salgılanması artar ve emzirmeye devam edildiği sürece yüksek kalarak sütün yeterince salgılanmasını temin eder. Prolaktin geceleri daha çok salgılanır ve bu hormon anneyi rahatlatarak daha iyi uyumasını ve çabuk dinlenmesini de sağlar. Bu nedenle gece emzirmeleri hem süt yapımını arttırır hemde anne gece emzirse bile iyi dinlenir. Oksitosin ise doğumdan sonra rahmin toparlanmasını hızlandırarak rahimle ilgili yaşanan problemlerin sıklığını azaltır. Her iki reflekste annenin duygu, düşünce kaygı ve algılamalarından etkilenmektedir. Annenin bebeğini görmesi, ona dokunması, onunla beraber olması, sessini duyması bu reflekslerin normal çalışmasına katkıda bulunur. Tersi olumsuz durumlar bu refleksleri baskılayıp sütün akmasını engeeller. Bebek bir memeyi fazla emerse o meme daha büyük olur ve daha fazla süt salgılar. Bebek bir memeden emmeyi keserse o memede süt yapımı durur. Her emzirmede her iki meme emzirilmeli, en etkili uyarıyı ilk emzirilen meme aldığından bir sonraki emzirme diğer ğöğüsten başlatılmalıdır. Böylece her iki göğüs eşit olarak uyarılmış olur. Annenin meme büyüklüğü süt bezleriyle ilgili olmayıp yağ dokusunun miktarına bağlıdır. Bu nedenle meme büyüklüğü ne olursa olsun tüm anneler yeterli süt üretebilirler. Ayrıca bir annenin sütü ikiz, üçüz doğumlarda da tüm bebeklere yetecek kadar üretilir. Yeterki buna inanarak hiç kaygılanmadan emzirsin ve çevresi tarafından da bu yönde motive edilip desteklensin. ,

Kısa süre sonra "e-jinekolog" isimli sitemizde görsel bölümde emzirme teknikleri ile ilgili emzirme videoları, meme bakımı teknikleri, emzirme resimleri bulabileceğiniz gibi doğru emzirme video su ile de nasıl doğru meme verebileceğinizi öğrenebileceksiniz.

 

 

                                              Geri 

Lohusalık egzersizleri
Multivitamin hapları

Meme Sağlığı Bakımı Ve Estetiği


 

   
e-gebelik.net
Site içi arama
   
  Vaginismus Ve Vajinismus Tedavisi, Ne Neler Yapmali Ve Ne Zaman Nerede
Kürtaj Nasil Nerede Ve Ne Zaman? Fiyati Ücreti Ve Hastanesi
Hamilelikte Hpv Kondilom Genital Sigil. Tedavi. Resim Görüntü Vidyo video izle
Gebelik Ve Nezle, Grip Asisi,Hamilelik Ve Asi Yapilmali Mi? Ne sekilde ? Güvenli Mi?
Hamile, Gebe Ve Mantar Enfeksiyonu (Akinti Kasinti Koku Iliskide Agri Yanma)
Birliktelik Ile Geçen Ve Bulasan Hastaliklar,Gebelik - Hamilelik Ve Enfeksiyon
Gebede Hamilede (Dogum Sonrasi )Varis Tedavisi,gebelik- hamilelik ve varis Ameliyati
Gebelik- hamilelik Sirt Agrilari Ve Bel Agrisi, Ellerde Kollarda Uyusma Karincalanma Ödem Ve Sisme
Hamilede Mide Yanmasi Eksimesi Gastrit Ve Reflü,Gebelik-hamilelik ve kabizlik ,sindirim bozuklugu
Hemoroid, Basur Ve Tedavisi, lazer ameliyati, resim görüntü, sekil vidyo canli ani youtub videosu
Gebelik-hamilelik ve Memelerden Süt Gelmesi Meme Bakimi Gebelikte-Hamilelikte Meme Agrisi
Gebelikte (Hamilelikte) Idrar Kaçirma Tutamama Inkontinans neden olur
Gebelikte Depresyon, Panik Atak, Hamilede-gebede-lohusada psikolojik tedavi
Hamilelikte Bas Agrisi, Migren, Kasilma Uyusma Sisme Bas Dönmesi Nasil Nerede Tedavi Edilir?
Gebelik Ve Aserme,Gebelik -hamilelik VeIgrenme, hamilelik-gebelik veTiksinme ,gebe-hamile bakimi
Hamilelikte Akinti,Kasinti, Tedavisi Gerekli Mi, Gereksiz Mi ,Yapilmali Mi, Olmali Mi?, Ne Sekilde
Gebelikte Kanama Kadin Hastaliklari Youtube Görüntüleri Videolari Canli Yayin Tv Ani Youtub Resim
Hamilelikte Kilo Alimi ,Kontrolü, Diyet Ve Diet Yapmak, Zayiflama Metodlari Yöntemleri
Idrarda Kanda Gebelik Testi, Gebelik Testleri , Hamilelik Belirtisi Gebelik Belirtileri
Doktor Muayeneleri Ne Siklikla Nasil ? Kadin Dogum Uzmani Takibi Nasil Olmali, Ne Siklikla
Evlilik Öncesi Genetik Danisma,Gebelik Ve Kadin Hastaligi Muayenesi, Gebelik Hamilelik Istegi
Gebelik, Hamilelik Belirtileri, Hamile Dogum Videolari, Görüntüleri Resimleri Youtub Vidyolari Ani
Gebelik planlama Ve Folik Asit Ve Folikasit Kullanimi , gebe- hamile kalma istegi
Akraba Evliligi, Sakat Dogumlar, Mongol Çocuk Ve Down Sendromu
Gebe Kalmak Için yöntemler hamile nasil kalinir gebelikte hamilelikte seks cinsel iliski birlesme
Hamile Kalmadan Önce Yapilmasi Gerekenler
Adet Düzeni Hakkinda Bilgiler, Görememe, Sik Görme, Adet Gecikmesi
Genital Bölge Anatomisi,merak edilenler, sik sorulanlar,jinekolojik operasyon ve ameliyat
G Noktasi ve jinekolog,jinekolojik muayene,jinekolok
Memede fibrokistik hastalik uzmantv video uzman tv görüntüleri videosu
Kordon dolanmasi ,gebelik hamilelik ve kordon problemleri,dogum ve sezeryan,sezaryen nedeni
Yumurtalik kisti tani ve tedavisi, yumurtalik kisti ameliyati, kadin hastaliklari muayenesi
Gebelikte uyku pozisyonu nedir. Gebelikte uykusuzluk tedavisi nasil nerede ilaçlari nedir
Erkelerde dogum kontrol asisi, Gebelikten Korunma Istememe Kaçinma
Genital enfeksiyonlardan korunma yollari nedir.Cinsellik seks ve enfeksiyon korunma nedir
Düsük tehdidi , tehlikesi, devamli düsük yapma, habituel abortus bos gebelik kimyasal hamilelik
Smear testi nedir ,smir testi nasil yapiliri,kadin sagligi ve kanser taramasi,kanser testi inceleme
Hormon yerine bitkisel tedavi dogal yöntemler ,bitkisel haplar ile tedavi, bitkisel ilaçlar
40 yas üstü kadinlarda korunma, kürtaj tesimleri görüntüleri kürtaj video sonrasi fiyatlari ücreti
Rahim agzinda yara ,yara tedavisi yarayi dondurma yakma yöntemi kolposkopi ve biopsi
Hizli gebe kalmak için , Gebe ve hamile kalma yöntemleri uygulamalari,kolay gebelik hamilelik dogum
Adet düzensizligi sekilleri ,hormon bozuklugu kadin hastaligi ve kadin sagligi açisindan tetkik
Gebelikte bulanti,kusma,gebe ve hamile sikayetleri, gebelik hamilelik te nasil tedavi edilir?
Dogum kontrol haplari , normal dogum videosu resimleri fotograflari dogum görüntüleri video izle
Miyom belirtileri ve tanisi ,Myom ameliyati nasil nerede nezaman nesekilde neden,ücreti parasi fiyat
Cinsiyet belirleme , cinsiyet tahmini yöntemi, çin takvimi gebelik öncesi cinsiyet seçme seçimi
Sezeryan mi? Normal dogum mu? Sezaryen Görüntüsü Video resim Youtube Yutub Yutup Canli Ani Tv
Gebelikte birliktelik,gebelik ve yasam, hamile sagligi gebe sagligi,gebelik ve hamilelik te sosyal
Polikistik over sendromu nedir ?, Yumurtalikkisti tedavisi, over kistleri ve tedavi ,kadin hastaligi
Kizlik zari
 
  Acil Korunma, Ertesi Sabah Gün Hapi nedir
Tüpleri Baglatmak, Kisirlastirmak, Kizlik Zari Muayenesi
Hormonlu Sipiral, Mirena
Spiral (Ria) Ile Ilgili Bilgiler
Implanon, Ciltalti Korunma Yöntemi
Aylik Igne, Mesigyna, kadinlar kulübü
Dogum Kontrol Yöntemleri Gebelikten Korunma
Kürtas Hapi, Düsük Ilaci uzmantv video uzman tv videosu görüntüleri
Dogum Sezeryan Sonrasi Korunma, Dogum Ve Sezaryen Sonrasi Spiral Gebelik ten Hamilelik ten
Yenidogan Tarama Topuk Testi nedir
Lohusalik (Logusalik) Lohusa Bakimi
Bebek Isimleri, Resimleri, Görüntüleri, Gelisimi Büyümesi Gebelik Hamilelik Hesaplayicilari Ölçümü
Dogum Öncesi, Sonrasi Izni, ücretleri, fiyatlari, parasi ,hastaneleleri ,ücreti , fiyati parasi
Nüfusa Kayit Islemi
Bebek Odasi,Mobilyalari Aksesuarlari Esyalari, Giyimi, Kiyafetleri Bebek Bakimi Bakicisi
Agrisiz Dogum, Epidural Anestezi, youtube video, yutub vidyo görüntüleri resimleri canli ani yutup
Sezeryan (Sezaryen) Görüntüleri, Resimleri Ani, Sezaryan Youtube Videosu Görüntüsü Vidyo Ani
Dogum Resimleri, Görüntüleri, Ani, Dogum Videosu, Dogum Youtub Görüntüsü, Canli Dogum Ani
Dogum Valizi Esyalari, Doguma Hazirlik
Dogum Hakkinda Bilgiler, Dogum Nasil Nerede Ne Sekilde, Dogum Hastenesi Ücretleri Fiyati
Gebelikte, Hamilelikte Oruç Tutmak, Hamilelik Ve Beslenme, Gebelik Ve Saglikli Beslenme Diet
Saglikli, Dogru Beslenme Ipuçlari, Gebelik Ve Diet, Hamilelik Ve Kilo Kontrolü, Gebelik Zayiflama
Dis Gebelik, Ektopik, Kimyasal Gebelik, Bos Gebelik Gibi Diger Gebelikler, Problemli Hamilelik
Hamilelik ve Miyomlar, Myom Tedavisi
Gebede Hamilede Rh, Kan Uyusmazligi
Amniosentez, resimleri youtube video vidyo görüntüleri izle
Üçlü Test, Zeka Testi
Ikili Test, Ense Kalinligi Ölçümü
Ultrasonografi detayli ultrason resimleri görüntüleri fotograflari sezeryanla dogum videosu video
Hamile Ve Bel Fitigi Siyatik Tedavisi,Gebelikte Karpal Tunel Agrisi, Mikrocerrahi
Dis Sagligi Ve Dis Bakimi
Gebelik Ve Seyahat ,Yolculuk Tatil Günes
Hamilelikte Spor Cimnastik Yapma
Hamile Elbiseleri Kiyafetleri Gebe Giyimi, Moda Güzellik Hamilelik (gebelik) Belirtileri
Selülit, Cilt Bakimi Tedavisi, Botoks
Hamilelikte Tatil, Deniz Günes Yüzme Bronzlasma
Epilasyon Ve Istenmeyen Tüyler, Gebede Hamilede Lazer Laser Epilasyon Güvenli Mi? Uygulanir Mi?
Gebelikte Saç Bakimi Ve Boyatma,Hamilelik Ve Güzellik
Gebelikte Hamilelikte Güzellik için Yap / Yapma
Diet Yapmak, Zayiflamak Kilo Kontrolü
Bitkisel Haplar Ilaçlar, bitkisel tedavi
Kiz mi,erkek mi? Cinsiyeti Ne Olsun? Cinsiyet testi,cinsiyet testi nasil ücreti fiyati nedir
Gebe kalma korkusu sehir efsaneleri , üstüne görme üste adet görme, kadin hastaliklari teshisi
HPV asisi ,Rahim Agzi Kanseri Asisi, Genital Sigiller,Genital Sigil Tedavisi Kolposkopi Biopsi
Miyomlarda yeni bir tedavi yöntemi, Kisirlik Tedavisi, Kisirlik Tedavi Yöntemleri, Myom Ameliyati
Anne karninda müzik ,hafta hafta gebelik, hafta hafta hamilelik, ay ay gebelik hamilelik takibi
Suda dogum ,youtube dogum görüntüleri videosu vidiyosu,Youtub sezaryen görüntüsü vidyosu
Abortion Clinics In Istanbul Turkey, Best Abortion Prices Laws Fees Hospitals In Istanbul
Best Abortion Clinics in Istanbul, Abortion Prices Istanbul Turkey
Vajinoplasti Labioplasti Estetigi ,Kadin Estetigi Estetik
 

webmaster

solmenu.jpg
anasayfa
Gebeliğe Hazırlık
Hafta Hafta Gebelik Gebeliğe Hazırlık
Gebelik
Gebelikte Beslenme
Doğum
Doğum Loğusalık ve Bebek
Aile Planlaması Yöntemleri
Genel Jinekoloji
Yumurtalık Kistleri
Rahim sorunları
Rahim ağzı sorunları
Hormon Bozuklukları
Hormon Bozuklukları Genital Enfensiyonlar Hormon Bozuklukları
Meme Hastalıkları
Cinsel Sorular
Menepoz - Osteoporoz
Kısırlık ve Tedavisi
Otomatik_Hesaplayicilar
   


! Yasal Uyarı !
 
 www.kurtaj.info
 
 www.genitalsigil.net